Dame nyter en kopp kaffe ved et vann i Lyngen

Ta med turskoene til Tromsø i sommer

Nordens Paris byr på på mer enn kulturopplevelser og gode restauranter. Tromsø og omegn byr på det ultimate friluftslivet på alle måter. Rett utenfor sentrum kommer du tett på naturen, og det er opp til deg om du vil tilbringe hele ferien utendørs. Her kan du enten prøve deg på noe helt nytt, eller bli bedre på noe du har gjort tidligere. Gjennom kyndig veiledning fra lokale guider vil du få en minnerik opplevelse innenfor trygge rammer. Tromsø-regionen tilbyr en rekke utendørsaktiviteter der du møter likesinnede deltakere på tur, og blir godt ivaretatt av lokalkjente guider underveis. 

Tekst: Maria Rossi

Tett på naturen med 24 timers dagslys

Nord-Norge har et fantastisk turterreng som er lett tilgjengelig, og spektakulært landskap du kan besøke med kun enkle forberedelser. Du trenger ikke gå langt for å være på langtur, og det er gode overnattingsmuligheter tilgjengelig i alle prisklasser, enten du vil på flerdagerstur, eller bo i Tromsø og ta dagsturer derfra. Og siden sola aldri går ned er det ingen natt du trenger å bekymre deg for, ta den tiden dere trenger. 

En gøyal og utfordrende måte å komme tett på naturen på er med kajakk under midnattssola. Flere av Visit Tromsø sine aktivitetsleverandører tilbyr kajakktur i havgapet. Med avreise fra Tromsø tidlig på kvelden, får du en utrolig opplevelse av midnattssola i det kajakken glir rolig gjennom vannet med sola skinnende - selv om klokka sier midnatt! Omringet av høye fjell, små hytter og naust, og øde strender gjelder det å holde utkikk etter det rike dyrelivet til lands og til vanns: fisk, maneter, otere, havørner, lundefugler og delfiner. Underveis stopper dere for å grille på en idyllisk strand, og kanskje du får sjansen til å ta et forfriskende nattbad? 

Moro med firbeinte

Det er ikke bare tobeinte som trives i friluft, byens huskyer elsker å være ute i all slags vær. Om vinteren er de aktive sledehunder, men sommerstid vil de gjerne dra på fjelltur med deg! Å gå på tur med hund er en motiverende faktor, og du vil bli overøst med kjærlighet og kos i hver eneste pause, før du raskt dras med videre - toppen er jo der fremme! 
Vandring er mer enn bare en friluftsaktivitet, her får du luftet hodet og får satt ting i perspektiv. Når du går på fjelltur får du muligheten til å være tilstede i øyeblikket, glede deg over naturen og ladet batteriene. Guidene vil fortelle deg om landskapet dere beveger dere i, om huskyer og Tromsø.

Ut på havet med vind i håret

Er du blant dem som gjerne tar et innslag av fart og moro i ferien, så har Tromsø aktivitetene for deg og! En fartsfylt kveldstur eller fotosafari med rib-båt, der du i løpet av noen timer får utforske den vakre naturen rundt Tromsø og de pittoreske øyene Gåsvær, Musvær og Risøya, er en forfriskende opplevelse. Hold på brillene i det båten gir gass gjennom skjærgården, og hold utkikk etter ørner, skarver, seler, lundefugler, og det fantastiske landskapet som alltid er tilstede. 

Vær forberedt 

Regelen om at det ikke finnes dårlig vær, bare dårlige klær gjelder i aller høyeste grad i nord, og litt regn eller tåke vil som regel ikke stoppe aktiviteter fra å bli arrangert. Været kan være lunefullt, og 20 grader i sentrum kan fort bli ti grader kaldere på toppen. Du kan også starte dagen i solskinn, og ende opp i pøsregn - eller omvendt! Uansett, hvis du forbereder deg litt, vil sommerens beste ferieminne kanskje være fra en regnværsdag?! Du trenger ikke kjøpe siste skrik i fargerik Gore-tex, men sørg for at du har tøy som kan holde deg varm og tøy (ull er gull!), og sko som du har brukt før, så du ikke får gnagsår første dagen. Videre kan det være lurt å ikke pakke sekken for tung, tenk over om du virkelig trenger hårføneren og vaffeljernet med på tur! 

Selv om du finner mange muligheter for en liten fest i byen, skal du ikke langt bort fra sentrum for å finne fred og ro. Nyt stillheten. Nyt at du kan være tilstede i øyeblikket. Nyt Tromsø!