A mom and sun having fun at Tromsøbadet
©Vegard Stien

10 aktiviteter på en regnværsdag

Regn eller snøstorm? Trekk inn for en spennende utstilling, en god kinofilm eller en heit badstue. Eller hva med brunsj på en lun kafe? 

Tromsø har mye å by på, selv på dager det frister mest å være innendørs. Attraksjoner, museer, gallerier og kafeer gjør det umulig å kjede seg, selv om himmelens sluser er åpne. Uansett årstid finnes det noe for enhver smak, for store og små. Enten du er turist, eller er lokal. 

Her er våre tips til innendørsaktiviteter i Tromsø: 

1. Nyt film og popcorn på Aurora kino

På en regnværsdag er det perfekt å trekke inn i mørket på Aurora kino. Her finner du hele 6 saler med et variert tilbud av filmer. Av alle kinoer i Nord-Norge, er denne den mest besøkte. Kantine, kaffebar og seter med vipperygg gjør kino-opplevelsen optimal!   

2. Test ut skliene på Tromsøbadet

Tromsøbadet er det gøy å bli våt! Opplevelser for store og små, med dampbad, badstue, malstrøm og mange sklier. Tromsøbadet kan også friste med sauna, hetegrotta og kaldkulp hvor temperaturen er mellom 4 og 9 grader, herlig forfriskende!

3. Samle gjengen på ByBowling

ByBowling i Tromsø sentrum er et perfekt samlingssted for deg som skal på date, møte vennegjengen eller feire bursdagen din. Eller rett og slett bare vil henge med folk du liker. I tillegg til bowling finnes dart, biljard og shuffleboard. ByBowling har dessuten en stor bar med alle rettigheter. Blir du sulten tilbys knallgod pizza og snacks. Det anbefales å booke tid på forhånd.

4. Kombiner badstue og et iskaldt bad

Den urbane badstuekulturen har inntatt Tromsø for fullt. Badstuekonseptet Pust er en avslappende fantasi midt i Tromsø sentrum. OK, bading er kanskje ikke er det første som frister i regn eller snøstorm. Men etterpå kan du umiddelbart trekke inn i Pust, i nærmere 50 grader. Her finner du varmen, roen og ofte de beste samtalene!   

5. Kom deg til topps i Klatresenteret

Med over 200 klatrelinjer og stort buldreanlegg er Klatresenteret i Tromsø vel verdt et besøk, enten du er proff eller nybegynner. Klatring er en utmerket familieaktivitet, og hos Tromsø Klatresenter er barn i alle aldre velkomne. Det tilbys flere ulike klatrekurs, og du kan leie utstyr om du ikke har selv. Klatresenteret ligger dessuten i samme bygg som Tromsøbadet. Hvorfor ikke kombinere? 

6. Sjekk ut byens mange utstillinger og severdigheter

I Tromsø er det alltid en severdighet og nye utstillinger å oppleve. Anerkjente museer som Polarmuseet, Norges arktiske universitetsmuseum og Nordnorsk Kunstmuseum byr på faste og temporære utstillinger. De små kan få være kreative med interaktive aktiviteter på Nordnorsk vitensenter. Norges Arktiske Universitetsmuseum er dessuten et must for deg som vil bli kjent med samekulturen. Her finnes to utstillinger om samenes kultur og historie. Det finnes også mange mindre gallerier rundt omkring i byen med et flott utvalg av kunst.  

7. Finn din favorittkafe! 

Tromsøværingene møtes gjerne på kafé – og de sitter helst lenge! Tilbudene i byen er mange, enten du ønsker en god kopp kaffe, eller en lang deilig brunsj med venner. Ofte tilbys lokale produkter, slik som på Mathallen Tromsø  - kombinert kafe, restaurant, og delikatessebutikk. På sommerstid er det populært å ta med seg kaffen og vandre bryggelangs, eller slå seg ned på en koselig krakk ved Domkirka når været tillater det. 

8. Møt selene på Polaria

Er du nysgjerrig på hvordan dyr, mennesker, fisker og planter lever sammen side om side i Arktis? Legg turen til Polaria - et arktisk opplevelsessenter for hele familien. Visste du at Polaria er ett av to steder i Europa du kan se storkobbe på nært hold? I selbassenget bor storkobbene sammen med andre lekne seler som trener flere ganger om dagen.

9. Shop deg gjennom sentrum

Bak fasadene i Tromsøs fargerike bysentrum finnes mang en butikk. På sommerstid trekker noen av butikkene ut på gateplan. Boutique klesbutikker, souvenirbutikker av ymse slag, delikatesseutsalg til lokalt håndverk, klær og sko. Tromsø er et shoppingmekka! 
Dessuten finnes flere kjøpesenter hvor du kan boltre deg blant mange butikker innendørs. 

10. Besøk verdens nordligste destilleri

Ta en dagstur til vakre Lyngen, og bli bedre kjent med verdens nordligste destilleri, Aurora Spirit. Her kan du få omvisning inkludert en liten smak av drikke brygget på lokale råvarer og smeltevann fra nærliggende isbreer. Destilleriet ligger idyllisk til ved fjorden med utsikt over de majestetiske Lyngsalpene. Dette er den perfekte muligheten til å utforske Tromsø-regionen.

På vinteren kan du ta buss med Arctic Route til destilleriet, og om sommeren er det best å kjøre dit med bil.