Dame svømmer i oppvarmet basseng ute på vinteren

10 aktiviteter på en regnværsdag

Regn eller snøstorm? Trekk inn for en spennende utstilling, en god kinofilm eller en heit badstue. Eller hva med brunsj på en lun kafe? Tromsø har mye å by på, selv på dager det frister mest å være innendørs. Attraksjoner, museer, gallerier og kafeer gjør det umulig å kjede seg, selv om himmelens sluser er åpne. Uansett årstid finnes det noe for enhver smak, for store og små. Enten du er gjest, eller er lokal. 

Her er våre tips til innendørsaktiviteter i Tromsø: 

1. Nyt film og popcorn på Aurora Kino

På en regnværsdag er det perfekt å trekke inn i mørket på Aurora kino. Her finner du hele 6 saler med et variert tilbud av filmer. Av alle kinoer i Nord-Norge, er denne den mest besøkte. Kantine, kaffebar og seter med vipperygg gjør kino-opplevelsen optimal!

2. Test ut skliene på Tromsøbadet

Tromsøbadet er det gøy å bli våt! Opplevelser for store og små, med dampbad, badstue, malstrøm og mange sklier. Tromsøbadet kan også friste med sauna, hetegrotta og kaldkulp hvor temperaturen er mellom 4 og 9 grader, herlig forfriskende!

3. Samle gjengen på ByBowling

ByBowling i Tromsø sentrum er et perfekt samlingssted for deg som skal på date, møte vennegjengen eller feire bursdagen din. Eller rett og slett bare vil henge med folk du liker. I tillegg til bowling finnes dart, biljard og shuffleboard. ByBowling har dessuten en stor bar med alle rettigheter. Blir du sulten tilbys knallgod pizza og snacks. Det anbefales å booke tid på forhånd.

4. Kombiner badstue og et iskaldt bad

Den urbane badstuekulturen har inntatt Tromsø for fullt. Badstuekonseptet Pust er en avslappende fantasi midt i Tromsø sentrum. OK, bading er kanskje ikke er det første som frister i regn eller snøstorm. Men etterpå kan du umiddelbart trekke inn i Pust, i nærmere 50 grader. Her finner du varmen, roen og ofte de beste samtalene!

5. Kom deg til topps i Klatresenteret eller test ut buldring på Buldreterminalen

Med over 200 klatrelinjer og stort buldreanlegg er Klatresenteret i Tromsø vel verdt et besøk, enten du er proff eller nybegynner. Klatring er en utmerket familieaktivitet, og hos Tromsø Klatresenter er barn i alle aldre velkomne. Det tilbys flere ulike klatrekurs, og du kan leie utstyr om du ikke har selv. Klatresenteret ligger dessuten i samme bygg som Tromsøbadet. Hvorfor ikke kombinere?

Ha det gøy med buldring på Buldreterminalen! I deres 2100 kvadratmeter store lokale, vil du finne spennende utfordringer for alle nivåer og aldre. De har også en kafé hvis du trenger en snack underveis.

6. Sjekk ut byens mange utstillinger og severdigheter

I Tromsø er det alltid en severdighet og nye utstillinger å oppleve. Anerkjente museer som Polarmuseet, Norges arktiske universitetsmuseum og Nordnorsk Kunstmuseum byr på faste og temporære utstillinger.

De små kan få være kreative med interaktive aktiviteter på Nordnorsk vitensenter

Norges Arktiske Universitetsmuseum er dessuten et must for deg som vil bli kjent med samekulturen. Her finnes to utstillinger om samenes kultur og historie. Det finnes også mange mindre gallerier rundt omkring i byen med et flott utvalg av kunst.

Er du nysgjerrig på hvordan dyr, mennesker, fisker og planter lever sammen side om side i Arktis? Legg turen til Polaria - et arktisk opplevelsessenter for hele familien. Visste du at Polaria er ett av to steder i Europa du kan se storkobbe på nært hold? I selbassenget bor storkobbene sammen med andre lekne seler som trener flere ganger om dagen.

7. Finn din favorittkafe

Tromsøværingene møtes gjerne på kafé – og de sitter helst lenge! Tilbudene i byen er mange, enten du ønsker en god kopp kaffe, eller en lang deilig brunsj med venner. Ofte tilbys lokale produkter, slik som på Mathallen Tromsø - kombinert kafe, restaurant, og delikatessebutikk. På sommerstid er det populært å ta med seg kaffen og vandre bryggelangs, eller slå seg ned på en koselig krakk ved Domkirka når været tillater det.

8. Shop deg gjennom Tromsø sentrum

Bak fasadene i Tromsøs fargerike bysentrum finnes mang en butikk. På sommerstid trekker noen av butikkene ut på gateplan. Boutique klesbutikker, souvenirbutikker av ymse slag, delikatesseutsalg til lokalt håndverk, klær og sko. Tromsø er et shoppingmekka! 

Dessuten finnes flere kjøpesenter hvor du kan boltre deg blant mange butikker innendørs. 

9. Besøk Full Steam for en historisk museumsopplevelse og nye arktiske lokale smaker i restauranten

Besøk Full Steam og la deg fascinere av vår maritime historie og den samiske kulturen inne i det ærværdige bygget på Bangsund-brygga. I restauranten kan du smake på lokale arktiske retter.

10. Hygg deg med minigolf og pizza på Storgata Camping

Hva er ikke kulere enn minigolf og pizza på en regnværsdag? Hos Storgata Camping kan du hygge deg med 9 minigolfbaner, pizzakiosk og bar.