besøke Tromsø om høsten

6 grunner til å besøke Tromsø om høsten

Noe av det beste med Tromsø er variasjonen i sesongene - fra vinter til sommer, sommer til høst og høst til vinter. Høst i Tromsø betyr at skogen skifter farge og blir gul, oransje og rød, og allerede fra august kan vi se nysnø legge seg på de høyeste fjelltoppene. Ettersom lufta blir kaldere og friskere er det den perfekte årstiden å være ute på, samtidig som det alltid er en god unnskyldning for å være inne og hygge seg med venner og familie. 

1. Dagslys og nordlys

På grunn av Tromsøs unike posisjon er vi mest kjent for midnattssolen om sommeren, og nordlyset om vinteren. På høsten derimot har vi både dagslys og mørke kvelder, som også er mer normalt andre steder i landet. I Tromsø begynner derimot nordlyssesongen i slutten av august, noe som gjør det mulig å se Aurora før snøen kommer. Det er absolutt noe helt magisk med nordlyset dansende over den røde og oransje skogen i høstmørket. Les mer om nordlyset her.

2. Lavere temperaturer og strikkede gensere

Om høsten blir det naturlig kaldere i Tromsø og fra sommertemperaturer på 15˚C - 20˚C, går vi ned til et gjennomsnitt på 11˚C - 5˚C. Avhengig av vind i fra nord kan det føles kaldere, så strikkede gensere og jakker er godt å ha. Flere butikker i Tromsø selger deilig lokalt produsert strikk og du kan besøke blant annet Snarby Strikkestudio og Husfliden. Selv om det blir kaldere er det fortsatt gode dager med sol og temperaturene kan stige. Vi anbefaler derfor at du tenker lag-på-lag påkledning når du besøker oss. På kaldere dager er det ekstra godt å dra på en av byens koslige barer og spille brettspill med gode venner.

3. Utendørsaktiviteter

Høstaktivitetene i Tromsø er mange; dra på spektakulære vandreturer i de rød- og oransjefargede fjellene, dra på båtturer rundt byen eller utforsk regionen, dra på sykkeltur i fjellet eller i byen, ta en avslappende kajakktur eller besøk søte huskier og dra på hundesledetur. 

Når du er ute på høsten er det store sjanser for å oppleve spennende dyreliv her i nord, i tillegg til at du finner fine områder for å plukke bær og sopp. Avhengig av når på døgnet du er ute på tur kan du få med deg magiske solnedganger og nordlys. Les mer og book alle våre aktiviteter her

 

4. Byliv og festivaler

Været i Tromsø endres raskt så det er godt å vite at vi også har et stort utvalg av innendørsaktiviteter. Bad og lek på Tromsøbadet, ta med familien på Vitensenteret eller møt selene Lyra og Loffen på Polaria. I Tromsø er det også mange spennende museum som tar godt i mot deg en regnværsdag.  

Om du er glad i shopping er det flere muligheter både i sentrum, i tillegg til kjøpesentre i og rundt byen. Kjøp med deg en bok for eksempel, og ta deg en kaffe mens du leser på en av byens mange kaféer

På høsten er det også flere fine festivaler og kulturarrangementer i byen vår som Tromsø Jazz festival, Rakettnatt og SMAK. 

5. Overnatting

Vi får ikke sagt det nok, men med kjøligere og friskere vær er det ekstra fristende å kose seg inne med venner og familie. Book et hotellrom med frokost inkludert og utsikt over Ishavskatedralen og Fjellheisen, eller lei en hytte utenfor allfarvei. Kanskje du vil bo i glasslavvo og sovne til nordlyset, eller i en yurt hvor du kan kombinere overnattingen din med morsomme aktiviteter? Les mer om vår opplevelsesovernatting her. 

6. Flyforbindelser til Tromsø

Selv om Tromsø er langt nord, er byen godt tilknyttet resten av verden. Visste du at den lille flyplassen vår er internasjonal? Vi har daglige flyvninger til og fra utlandet, i tillegg til gode forbindelser med Oslo lufthavn. Tromsø lufthavn Langnes har også direkte flyvninger til andre byer i nord som Bodø, Kirkenes og Longyearbyen i Svalbard. Med andre ord er det perfekt å kombinere et opphold her med andre lokasjoner i Nord-Norge. Les mer om reiseinformasjon til og rundt Tromsø her. 

Vi gleder oss til du besøker Tromsø i høst, og husk at du alltid kan kontakte eller besøke Turistinformasjonen om du har noen spørsmål.