Fjord excursion from Tromsø with RIB seen from a bird's perspective

Fjordturer fra Tromsø

De nordnorske fjordene byr på synsinntrykk som varer livet ut. Fra Tromsø kan du bli med på tur med båt eller minibuss, for å oppleve fjordlandskapet i et av verdens best bevarte naturområder.

Nordmenn er stolte av fjordene sine, og det med god grunn. Spør du utlendinger om hva de forbinder med Norge er svaret ofte nettopp «fjordene». De mest kjente finner du på Vestlandet, men i nord er fjordene vel så imponerende, der de skjærer seg gjennom det arktiske landskapet som naturens egne kunstverk.

Utforsk med båt, RIB eller minibus

Den nordnorske naturen tar seg ekstra godt ut fra båt. Ikke bare kan du bevitne vakkert landskap med fjelltopper, øyer og hvite strender, men også små samfunn og gårdsbruk hvor folk lever i takt med naturen. Noen bruk er for lengst fraflyttet, og står igjen som tause minner om levde liv. 

Man kan også være heldig å oppleve arktisk dyreliv på fjordturen, som reinsdyr, havørn og ulike sjødyr. Den arktiske hovedstaden Tromsø er dessuten et imponerende syn fra sjøen, der den ligger som en lysende liten metropol blant holmer og skjær.   

De mer eventyrlystne av oss kan velge den fartsfylte varianten av fjordtur, nemlig med RIB-båt. Med vinden i håret og sjøsprøyten i ansiktet kommer du tett på elementene, godt innpakket i en varm flytedress og briller.   

Det er også mulig å oppleve de nordnorske fjordene fra minibuss, en tur som passer for alle. Dyktige guider legger opp til mange fotostopp underveis, og noen av aktivitetsleverandører tar portrett- og landskapsbilder som de deler med deg etter turen. Er du heldig ser du både reinsdyr og havørn. 

Opplev fjordene hele året

De aller fleste norske fjorder er isfrie grunnet Golfstrømmen, noe som gjør de forholdsvis enkle å utforske hele året. På sommeren kan du bli med på fjordtur på kveldstid og kjenne midnattssolen stråle mot ansiktet. Mens i mørketiden bader landskapet i et vakkert blått lys på dagtid. Dette blå lyset også kalt skumringen, oppstår når sola har gått under horisonten. Ikke overraskende er denne tiden på året en favoritt blant fotografer.

Visste du at..?

Totalt finnes det over 1000 fjorder i Norge, noen store og andre små, fra Oslofjorden i øst til Varangerfjorden i nordøst. Norges lengste og dypeste fjord er Sognefjorden, 205 kilometer lang.

Book din fjordtur her

Selected filters: