Bjørnunge i PolarPark
©Harald Mathisen

Arktiske dyr i Tromsø-regionen

Hval, ørn, brunbjørn, ulv, reinsdyr og mye mer. Dyrelivet i Norge og Tromsø-regionen er mangfoldig, og du kan møte dyrene ute i naturen eller på nært hold i parker eller med guider. 

Nært møte med dyrene

Huskier er populære hunder i Tromsø og du vil ofte se eiere på tur med kjæledyrene sine. De er alltid klar for kos, tar deg med på hundesledetur eller gåturer i vakre omgivelser i nord. Om du reiser nord for Polarsirkelen er du nesten også garantert å se reinsdyr langs veien når du kjører, særlig på sommerstid. Reinsdyrene kan du møte på nært hold, mate og kjøre reinsdyrslede med om du blir med på samiske opplevelser i regionen. Om du vil møte en litt villere sort dyr anbefaler vi deg å besøke Polar Park, ca. 2 timers kjøring fra Tromsø. I januar 2020 ble tre nye bjørnunger født her, i tillegg til at du vil møte foreldrene, moskusen Ulrik og vennene hans, ulver, gaupe, fjellrev og mer. Visste du at du også kan møte arktiske dyr midt i sentrum av Tromsø? Selene Bella, Mai San, Loffen og Lyra bor på Polaria, og sammen med andre sjødyr fra polare strøk er dette det perfekte stedet å lære mer om arktisk dyreliv. 

 

Ut i naturen

Dyrelivet i Tromsø kan uforskes fra land langs veiene, på fjellet eller fra båt. Flere av våre leverandører kan ta deg med på guidede turer i regionen slik at du får sett majestetiske hvaler, ørn, fugleliv og beitende reinsdyr i fjellene. De kjenner områdene godt og vet hvor man finner de beste utkikkspunktene. I tillegg til dyreliv vil du selvfølgelig også få fine Nordnorske naturopplevelser sommer som vinter. Se alle våre aktiviteter lengre ned på siden. 

Kultur og historie

Tromsø har en lang historie fra polarekspedisjoner, selfangst og annen fangst. På Polarmuseet kan du lære mer om denne delen av vår kultur ved den gamle tollbodbrygga fra 1834 ved Skansen. 

Om du besøker Norges arktiske universitetsmuseum kan du lære mer om naturens og dyrelivets forandringer i Arktis opp gjennom årene. Ta del i historiene om alt fra (de ikke alltid populære) bymåsene til gårdsdyr fra Nord-Norge, og ville dyr som bjørn og rype. 

Utforsk aktiviteter her
Selected filters:
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>