En Same med reinsdyrene sine
©Wandering Reindeer
folk som sitter ved reinsdyrene
©Wandering Reindeer
Et reinsdyr og en dame
©Wandering Reindeer

Wandering Reindeer

Wandering Reindeer AS er stiftet 10.12.2019, av meg Ole Mathis Hætta (39) men på grunn av pandemien har jeg vært nødt til å utsette oppstarten. 
Bedriften tilbyr samisk opplevelsespakke sentralt i Tromsø for gjester, med tilreisende turister som hovedmålgruppe. 
Bedriftens hovedtilbud er guidet tur med egen buss fra Tromsø sentrum til ulike sjøsamiske områder, som ender opp hos min samarbeidspartner som tilhører en reindriftsfamilie på Kvaløya. Der får gjestene innblikk i samisk kultur, lavvo og oppleve nærkontakt med reinsdyr.
Vår bedrift skiller seg ut med et mer helhetlig samisk tilbud. Vi tilbyr innblikk i både sjøsamisk- og reindriftssamisk kultur. Vi tar kundene med på sightseeingtur med buss til gamle sjøsamiske bosetningsområder, og besøker samarbeidspartnerens reindriftsfamilie på Kvaløya. Bedriften har eget turvognløyve, som gir rett til å transportere kunder med egen buss, og sammen med min samarbeidspartner har vi etablert en siida, hvor gjestene får oppleve reinsdyr på nært hold. I tillegg er Sallir siida godkjent av Statsforvalteren i Troms og Finnmark som Ut på vidda-aktør. Slik at vi har godkjente kurs i matsikkerhet, HMS og formidling av samisk kultur.  

Bedriftens styrke er at jeg og samarbeidspartner er samisk, behersker samisk språk og er oppvokst i et samisk miljø. Både jeg og samarbeidspartner har gjennomført kurs til for å guide gjester. Vi har inngått avtale Sommarøy Arctic hotell til bevertning der alle allergener kan hensyntas. 

Aktiviteten er utenfor allfarvei og det blir noe gåing i snø, er derfor ikke egnet for funksjonshemmede, handicap, barn under 3 år og barnevogn/rullestol.