Lurer på reinsdyr

Wondering Reindeer

Wondering Reindeer AS er en samisk opplevelses bedrift etablert av to barndomsvenner fra en liten Samisk bygd. Vi er oppvokst med reindriftsfamilie og har samisk som vårt morsmål.

Om oss

Vi tilbyr samisk guidet buss tur fra Tromsø sentrum til ulike lokale bosetninger langs kystveien på Kvaløya. Plassene vi er innom er Kaldfjord. Kattfjord, Sommarøy, Brensholmen og Buvik som er langs vår tur.

Turene våre inkluderer en kombinasjon av flere eksklusive attraksjoner

  • Vi besøker reinflokken vår som lever i det fri ved Buvik, gjester vil observere reindriftsutøver når han tilkaller reinen sin, ved bruk av bjelle. Gjestene kommer til en liten koselig tradisjonell lavvo og bål. Når flokken er samlet og nær oss er det mulighet for å mate reinsdyrene for hånd.
  • Vi tilbyr kunnskap om både sjøsamisk og reindrift samisk kultur.
  • Vi tar kundene med på en sightseeingtur med buss langs kysten av Kvaløya, omgitt av majestetiske fjell og arktiske fjorder.
  • Er vi så heldige og ser nordlyset underveis på turen, vil vi stoppe på egnede steder for å ta bilder og beundre nordlysfenomenet.
  • Vi besøker Sommarøy, en øygruppe i åpent hav 1 times kjøring fra Tromsø. Gjestene kan bruke litt tid å utforske lokalsamfunnet ved å gå rundt og nyte synet av blått hav og hvite sandstrender.
  • På Sommarøy Arctic Hotell får gjestene servert mat og drikke.
  • Vi er godkjent innen matsikkerhet, HMS og formidling av samisk kultur, sertifisert av Statsforvalteren i Troms og Finnmark.

Wondering Reindeer har eget turvognløyve, som gir rett til å frakte passasjerer med buss.

Begge turene våre er enkle, men inkluderer noe gåing utenfor allfarvei i snø forhold. Derfor er turen ikke egnet for barn under 3 år og barnevogner. Hvis du har noen funksjonshemminger, vennligst gi oss beskjed, vi vil prøve å hjelpe så langt vi kan.

Kontakt

Wondering Reindeer
Phone: +47 481 76 329
E-mail: [email protected]

Finn din opplevelse her

Arktisk fjord og reinsdyrs opplevelser – Liten gruppe tur

Arktisk fjord og reinsdyrs opplevelser – Liten gruppe tur

Denne turen utføres av Wondering Reindeer. Bli med på en reise i spektakulære omgivelser på Kvaløya. Besøk reindrifts sa...