Historisk byvandring

Tromsø Budget Tours

Denne turen er utført av Tromsø Budget Tours. Har du noen gang lurt på hvorfor Tromsø er Nordens Paris? Hva er det som gjør denne
byen såpass spesiell? Bli med på vår historisk byvandring for å oppdage ishavsportens
hemmeligheter og byens århundrelang historie
På denne turen dekker vi området innenfor byens opprinnelige grenser av 1794, fra Strandtorget i sør til tusenårsstedet Skansen i nord. Det har vært flere hundre år med menneskelig aktivitet her på øya, lenge før Tromsø fikk bystatus. Spesielt de siste 220 år gjorde Tromsø til den byen den er i dag.

I tillegg til historien som ligger i byens gater og plasser, kommer vi også til å se statuer, byster og veggmalerier som forteller historiene til mennesker som skapte sitt skjebne her i Nord. Tromsø har vært et sentralt sted i biografiene til superkjendiser som Roald Amundsen, og lokale størrelser som Wanny Woldstad og isbjørnkongen Henry Rudi.

I byvandringen inngår også et besøk på et museum, som bringer disse historiene enda nærmere oss. Turen avsluttes på et av byens eldste og mest autentiske utesteder, som reflekterer byens kulturarv gjennom sitt maritime preg.

Turen er kompatibel med både Hurtigrutens rutetider (kun på lørdager) og avgangstidene til de fleste nordlysturer.

Avgangstid og sted: onsdag kl. 10:30 eller lørdag kl. 15:00 fra Samuel Arnesens gate 5 ved lokalene til Visit Tromsø i havneterminalen på Prostneset.

Inkludert:
- Guiding
- Inngang til Polarmuseet

Antall deltakere: 2-15
Varighet: 2,5 timer
Phone: +4794207508
Email: