Friends enjoying view over the city
©Vegard Stien

Urban natur

Anbefalte steder og aktiviteter
 • Botanisk hage er en utendørs sommerattraksjon. Spaser rundt i hagen og studer de 28 fantastiske temasamlingene med planter fra forskjellige deler av verden, som Arktis, Himalaya, Sør-Amerika og gamle nordnorske hager.
   
 • Charlottenlund er en samlingsplass for utendørsaktiviteter hele året. Om vinteren kan dere ha det gøy i akebakken, gå på ski i skiløypen, teste ut skøytebanen eller hoppbakken. Om sommeren kan dere ha fysisk aktivitet i treningsapparatene, dere kan spille frisbeegolf, spille fotball på fotballbanen, eller gå tur på de flotte turstiene. Her finner dere også klatrestativer, skatebane, idrettsbane, bålplasser og sandvollyballbane. På Charlottenlund er det i tillegg grillplasser hvor dere kan grille egen mat og hygge dere sammen.
   
 • Fottur til Fløya (671 moh) via Sherpatrappa - En flott tur å gå på sommeren, og en av de beste plassene i byen for å nyte vakker midnattssol. Og mot høsten kan du kanskje se nordlyset fra toppen av Fjellheisen. Sherpatrappa starter på Lilleaksla 150 moh. Sherpatrappa sto klar i 2018 og er laget av Sherpaer fra Nepal. Sherpatrappa har over 1000 trinn og går opp til fjellplatået ved Fjellheisen (Storsteinen 421 moh). Fra Storsteinen er det bare å følge stien videre oppover mot Fløya. 
   
 • Lavvo i Tromsdalen (Gutta på Skauen) - Kan brukes av alle og er åpen året rundt for besøkende. Her er det gode muligheter for å hygge dere sammen i fine omgivelser. Området består av en stor lavvo, gapahuker, bålplasser og toaletter. Like i nærheten kan dere benytte dere av skiløyper, turløyper og akebakker.
   
 • Prestvannet - Et kjært turmål som ligger på toppen av Tromsøya og har fullt av liv på sommeren i form av fugler, småfisker og mennesker som benytter seg av vannet og stiene rundt. Om vinteren fryser det til og former en stor, naturlig skøytebane for befolkningen, og siden det også er ganske mørkt om vinteren, kan man nyte nordlyset fra vannet. 
   
 • Telegrafbukta - På sørsiden av øya er en park hvor man kan grille, bade, trene og samles til mange uteaktiviteter året rundt. Det er et godt brukt område av lokalbefolkningen hvis du vil komme deg litt vekk fra byen. På sommeren holdes Bukta festivalen der, og det er isbading med Ishud badeforening hver fredag året rundt.
   
 • Bli med på el-sykkeltur med Tromsø Outdoor - Utforsk Tromsøya med el-sykkel og nyt by- atmosfæren og vakker natur samtidig. Det er også mulig å leie sykkel, ski, truger og turutstyr hos Tromsø Outdoor.
   
 • Bli med på utflukt med dyktig guider - Tromsø tilbyr et bredt spekter av morsomme og unike aktiviteter gjennom hele året. Her finner du oversikt over tilgjengelige aktiviteter.
   
 • Vandreturer på egenhånd - Om du ønsker å utforske naturen og gå på turer på egen hånd, ta gjerne kontakt med oss på Turistinformasjonen for turforslag!