Nyter nordlyset i Tromsø

Forskjellen mellom nordlysjakt og nordlysopplevelse

Vi tilbyr et bredt spekter av guidede nordlysturer slik at du kan få en best mulig opplevelse av Aurora når du besøker Tromsø. Det finnes mange type turer, men felles for dem alle er at de er enten en nordlysjakt eller en nordlysopplevelse. Her forklarer vi forskjellen mellom disse to kategoriene. 

Nordlysjakt

Bli med en erfaren og kunnskapsrik guide og oppfyll drømmen om nordlyset. På disse turene legger dere ut på en kjøretur med buss, minibuss eller bil/van på jakt etter Aurora Borealis. Varigheten på turene er opptil 10 timer avhengig av hvor langt dere må kjøre for å finne åpen himmel på kvelden/natten dere er ute. Nordlysjakt er et godt valg om du vil ha størst mulig sjanse for å se nordlyset, samtidig som du nyter reisen gjennom vår ville og vakre natur. Les mer om nordlysjakt her.

Nordlysopplevelse  

Disse turene kombinerer nordlysopplevelsen med en uforglemmelig aktivitet slik at du får et komplett arktisk eventyr. Våre samarbeidspartnere tar deg med til vakre og fredelige omgivelser utenfor byen hvor du kan sove i samisk lavvo, dra på hundesledetur, kjøre snøscooter og mer. Det er aldri noen garanti for å se nordlyset, men på denne typen turer vil du sitte igjen med opplevelser du aldri vil glemme. 

Nordlystips

  • Sesong: fra tidlig september til tidlig april.
  • Følg med på værmeldingen, klar himmel er best.
  • Dra til steder med best meldt værmelding.
  • Søk mørket, unngå mest mulig lysforurensning.
  • Se opp, og let etter stjerner. Stjerner - klar himmel.

 

 

Finn din nordlystur

Selected filters: