Woman hiking with a view of Tromsø during sunset with Visit Tromsø logo

Visit Tromsø-Regionen i ny drakt

Visit Tromsø-Region har nettopp lansert ny visuell profil og nye nettsider. – Et stort løft, sier destinasjonsselskapet. 

Det var et stolt Visit Tromsø-team som nylig viste frem destinasjonsselskapets nye visuelle identitet til samarbeidspartnere og medlemmer. Nye farger, ny logo og grafiske elementer er lansert, og oppdatert på alle selskapets flater. 

I dag ble også nye visittromso.no lansert.

– Dette er en stor oppgradering, og vi er veldig fornøyde med det endelige resultatet. Den nye visuelle profilen er bedriftens ansikt utad, men også destinasjonens ansikt utad. En god identitet handler ikke bare om et gi godt førsteinntrykk, men også et solid helhetsinntrykk. Det mener jeg denne profilen gjør, sier markedssjef i Visit Tromsø-region Rebecca Skoog. 

Hun og resten av gjengen i Visit Tromsø-region har jobbet med prosjektet siden 2022. Det nye grafiske uttrykket er utarbeidet i samarbeid med Tromsø-selskapet TANK. 

– Profilen er blant annet inspirert av fargene i nord. Den er grønn som i nordlys, rosa som vinterhimmelen og blå i som havet. Den er energisk og fargerik på mange måter, og samtidig uanstrengt, nedtonet og direkte. Litt sånn som det nord-norske lynnet, sier Skoog.

 

- Leken og seriøs

Daglig leder i Visit Tromsø-Region, Lone Helle, sier at den nye profilen er allsidig, og at den favner bredt. 

– Tromsø-regionen byr på alt i fra magiske naturopplevelser under nordlyset, ute på havet eller i fjellet, til pulserende kulturtilbud, utstillinger i fleng, spennende attraksjoner, populære restauranter og livlige barer. Dette til glede for både tilreisende og lokale. Tromsø er dessuten den Arktiske hovedstaden med høykompetente fagmiljøer, noe som også bidrar til at folk reiser hit. Et flertall av byens gjester er faktisk yrkesreisende nordmenn, sier Lone Helle.  

Hun mener destinasjonsselskapets forskjellige roller gjenspeiles godt i det nye uttrykket. 

– Den viser at vi har en leken og en seriøs side. På den lekne siden finner vi destinasjonsselskapets mer tradisjonelle arbeidsoppgaver som markedsføring, salg og vertskap. På den mer seriøse siden finner vi de såkalte ikke-kommersielle oppgavene, som bærekraftig destinasjons- og lokalsamfunnsutvikling. 

Nå håper hun at også lokalbefolkningen i Tromsø kan føle eierskap til det nye uttrykket, med logoen i spissen. 

– Visit Tromsø-Region streber etter å hele tiden jobbe til det beste for fellesskapet på destinasjonen. Et godt sted å bo er et godt sted å besøke, og slik ønsker vi at det skal fortsette å være. Vi håper og tror denne profilen vil hjelpe oss å understreke dette budskapet, sier Helle.  

Woman smiling in Tromsø

"Destinasjonsselskapets forskjellige roller gjenspeiles godt i det nye uttrykket. Den viser at vi har en leken og en seriøs side."

Lone Helle, Reiselivssjef, Visit Tromsø-Region

 

Raus på virkemidler

Strategisk rådgiver i TANK, Bjørn Viggo Ottem, sier de har laget profilen saklig og bestemt, men også frodig og lettlivet. 

– Destinasjonsselskapene står i spagat mellom å være turistinformasjon, rådgiver for medlemsbedrifter, destinasjonsforvalter for lokalsamfunnet og kunnskapsforvalter for det offentlige. Visit Tromsø-Region skal ikke oppfattes som en aktivitetsleverandør, men som et overordnet organ – ubyråkratisk, troverdig og imøtekommende. Den nye profilen er raus på virkemidler som presenterer organisasjonen på en profesjonell, strukturert og tydelig måte. Vi har utviklet fleksible arbeidsverktøy som gjør det enkelt å fokusere mot så differensierte målgrupper. Profilen har rom for det gode innholdet, og skal fungere på tvers av språk og bygge merkevaren over tid, sier Ottem. 

Det er Innovasjon Norge, gjennom omstillingsmidler fra tiden med pandemi, som har vært med å finansiere prosjektet. 

Nye nettsider lansert i dag

24.oktober ble også nye nettsider lansert. Sidene er designet at TANK, og utarbeidet i samarbeid med den svenske nettleverandøren Visit Group, som også leverer bookingsystem til Visit Tromsø-Region. 

– Det er viktig at den nye nettsiden viser det som er unikt her hos oss, og bidrar til å skape større interesse for Tromsø-regionen. Via nettsiden skal vi formidle kvalitetsopplevelser, ekte og autentiske historier og vise bredden av det spennende som skjer her, sier Skoog.  

Forbedret i tråd med den nye visuelle profilen skal den nye siden være mer brukervennlig for gjesten, og enklere å navigere på. Målet er at den skal bli forbli en viktig salgskanal for Visit Tromsø-regions samarbeidspartnere, og være gjestens naturlige førstevalg ved kjøp av aktiviteter. Sidene skal også inspirere til å besøke oss hele året, og ikke minst gi viktig informasjon om destinasjonen. 

visittromso.no skal være et verktøy i å hjelpe gjestene med å forberede seg på stedene de kommer til. Det er viktig i et bærekraftsperspektiv, avslutter Skoog. 

 

Woman smiling in Tromsø

"Den nye visuelle profilen er bedriftens ansikt utad, men også destinasjonens ansikt utad. En god identitet handler ikke bare om et gi godt førsteinntrykk, men også et solid helhetsinntrykk."

Rebecca Skoog, Markedssjef, Visit Tromsø-Region

 

Her kan du se de nye nettsidene til Visit Tromsø-region AS
For spørsmål om ny visuell profil og nye nettsider kan Lone Helle kontaktes på [email protected]