Airplane flying out from Tromsø

Reise fra Tromsø til Finland, Sverige, Lofoten and Svalbard

Tromsø er ikke bare en flott destinasjon i seg selv, men også et ideelt utgangspunkt for å kombinere reisen med andre steder. Med gode transportforbindelser med fly, buss og båt kan du enkelt utforske mulighetene for videre reise sørover, nordover eller til Sverige og Finland.

Reis nordover

Reis nordover fra Tromsø med buss, fly eller langs kysten med Kystruten, og opplev vakre Nord-Norge. 

Alta

Du kan reise fra Tromsø til Alta med buss. Det er en daglig avgang med reisetid på 6,5 timer. Det er ingen direkte busser fra Tromsø til Nordkapp, men et alternativ er å overnatte i Alta og reise videre til Nordkapp neste dag. Det samme gjelder bussruter fra Tromsø til Kautokeino, Karasjok og Kirkenes. Du må reise til Alta, overnatte og fortsette neste dag. Det er vanligvis 1-2 daglige avganger, unntatt lørdag, fra Alta til Kautokeino (2,5 timer), 1-2 avganger, unntatt lørdag, fra Tromsø til Karasjok (5 timer), og en avgang mandag, onsdag og fredag til Kirkenes (11 timer).

Mer informasjon om rutetider finner du her.

Et annet alternativ fra 1. desember til 31.mars er å ta The Arctic Route til Storslett. Fra Storslett går det busser med Troms Fylkestrafikk videre til Alta. 

Nordkapp

Kystruten har daglig nordgående seiling fra Tromsø med Hurtigruten og Havila Kystruten, og bruker 17 timer til Honningsvåg. Fra Honningsvåg er det 1-3 busser som går videre til Nordkapp. Se rutetider her. Det er mulig å kjøpe utflukter til Nordkapp organisert av Hurtigruten eller Havila Kystruten, eller kontakt Visit Nordkapp for anbefalinger og booking.

Et annet alternativ er å fly fra Tromsø til Honningsvåg via Hammerfest og ta buss videre. Les mer om flytider hos Widerøe her.

Svalbard

Den eneste måten å komme seg fra Tromsø til Svalbard på er å fly. Det er daglige flyavganger fra Tromsø til Longyearbyen gjennom hele året. I høysesongen mars - august vil det være flere avganger per dag. For mer informasjon om avganger, se Avinor. Da Svalbard er utenfor Schengenområdet må alle gjester som ikke har norsk statsborgerskap, forevise pass. For norske statsborgere er det tilstrekkelig med ID-kort i form av ID kort eller sertifikat. Les mer om regler for pass og visum hos Sysselmannen på Svalbard.

 

Reis sørover

Om du ønsker å reise sørover fra Tromsø kan du ta buss, fly eller dra langs kysten Kystruten.

Narvik

Det går buss direkte fra Tromsø til Narvik daglig (reisetid 4,5 timer). Fra Narvik kan du ta buss videre til Bodø, Lofoten og andre destinasjoner. Mer informasjon om buss fra Tromsø til Narvik finner du her.  Du kan også reise til Narvik med The Arctic Route i perioden 1. desember til 31. mars.

Arctic Route kjører via Polar Park, som er den nordligste dyreparken.

Lofoten

Du kan reise fra Tromsø til Lofoten med buss, fly eller langs kysten med Kystruten. Det går busser daglig fra Tromsø via Bjerkvik til Svolvær. En annen mulighet er å ta en tidlig hurtigbåt fra Tromsø til Harstad (3 timer). Det går vanligvis busser videre til Lofoten fra Harstad i ukedagene. Se rutetider her.

Det er flyavganger fra Tromsø til Svolvær via Bodø og Stokmarknes. For mer informasjon, se Widerøe.

I perioden 15. juni til 14. august kan du reise mellom Tromsø og Lofoten med The Arctic Route. Ta buss og ferger via Kvaløya, Senja og Vesterålen fra Tromsø til Svolvær og Kabelvåg. Arctic Route kjører også en sommerrute i samme perioden mellom Narvik og Å (helt ytterst i Lofoten).

Trondheim, Bergen and Oslo

Den mest tidseffektive måten å reise fra Tromsø til Trondheim, Bergen og Oslo er med fly. Det er flere daglige avganger til alle disse destinasjonene. Se Avinors hjemmeside for mer informasjon om avganger og ruter. 

Det er en daglig avgang med buss fra Tromsø til Fauske. Her kan du reise videre med tog til Trondheim, Oslo, Bergen og andre destinasjoner. Fra Fauske kan du ta nattog til Trondheim (9 timer), videre til Oslo (ca. 17 timer fra Fauske) og til Bergen via Oslo (ca. 24 timer fra Fauske). For mer informasjon om tog, les her.

 

Reis til Sverige

Du kan reise fra Tromsø til Sverige med fly, buss eller en kombinasjon av buss og tog. Bussen går fra Tromsø til Narvik, videre til Björkliden, Abisko og Kiruna i Sverige. Bussrutene opereres av Länstrafiken Norrbotten (rute 91) og du finner mer informasjon og rutetider her. En annen mulighet er å ta buss fra Tromsø til Narvik, og reise videre med tog til Boden, Luleå, Haparanda og Stockholm. For mer informasjon og rutetider, les her.

I perioden 1. desember til slutten av mars er det mulig å reise med The Arctic Route fra Tromsø til Sverige. For mer informasjon, besøk www.thearcticroute.com.

Se Avinors hjemmeside for mer informasjon om avganger og ruter. 

 

Reis til Finland

Fra juni til september og fra 1. desember til slutten av mars er det daglige bussavganger fra Tromsø til Finland (Kilpisjärvi 3,5 timer, Rovaniemi 10 timer, og Oulu 14 timer). Mer informasjon om busser mellom Tromsø og Finland finner du her og på www.thearcticroute.com. Resten av året er det ingen bussruter mellom Tromsø og Finland.

Et alternativ er å ta buss til Narvik og reise videre med tog til Haparanda. Ta buss fra Haparanda til Rovaniemi, Kemi eller Oulu. Mer informasjon om busser i Finland finner du her eller besøk www.arcticroute.com.

Det går direktefly med ukentlige avganger til Helsinki, og snart til Rovaniemi, fra Tromsø. Se Finnairs sider for mer informasjon om flytider.