Venner på kajakktur
©Frida Xiang

Høsttur til Tromsø

Ta med deg vennegjengen eller verdens beste venninner og dra på høsttur til Tromsø. Her kan dere utforske regionens mange 100 fjelltopper eller nyte bylivet med shopping og gode restaurantopplevelser. Husk at de to enkelt kan kombineres i den Arktiske hovedstaden!

Lei sykler eller kajakk og dra på oppdagelsesferd i og rundt Tromsøya. Vi anbefaler spesielt å sjekke ut Telegrafbukta på sørsiden av øya hvor dere kan grille lunsjen deres selv, eller utsikten til Tromsdalstinden når dere tar sykkelturen rundt Prestvannet på toppen av øya. Om dere er spesielt glad i å være på havet har våre leverandører mange tilbud om forfriskende båtturer. På Kvaløya, bare 10 minutters kjøring fra sentrum av Tromsø, er det fjelltopper og turer som passer for alle nivåer. Ta den rolige turen til Nattmålsfjellet, eller en litt tyngre tur til Buren, og avslutt med ferske kanelboller og kaffe på Bryggejentene i Ersfjordbotn. I umiddelbar nærhet til sentrum kan dere gå Sherpatrappa opp til Storsteinen hvor man finner byens kanskje beste utsikt. 

Begrepet «utelivsbyen Tromsø» oppsto på 1970-tallet og det er mye historie i den gamle Ølhallen hos Mack. Her kan dere også dra på guidete tur i bryggeriet. Det åpnes stadig nye kaféer og restauranter i sentrum og her finnes noe for enhver smak. Ta med vennegjengen på frokost eller brunch på Selfie café eller Helmersen, og dra videre på middag tilberedt med deilige lokale råvarer hos Fiskekompaniet eller Mathallen. Avslutt kvelden med drinker på Bardus eller på vinbaren Amtmandens. 

Senk skuldrene et ekstra hakk på den arktiske spabåten Vulkana eller i boblebadet på taket til Clarion Hotel Aurora. Kjøl dere ned med et forfriskende bad i havnebassenget og varm dere i Tromsø’s nyankomne flytende badstu Pust.

Tromsø har ikke bare fin natur, men også kultur! På Perspektivet museum vil dere bli kjent med Tromsøs gamle byhistorie, i tillegg til utstillinger med nye samfunnsaktuelle tema. Besøk skaperverkstedet og utstillingene hos Nordnorsk Kunstmuseum eller lær mer om den nordnorske kulturen på Tromsø Museum og Polarmuseet.  

Om dere har noen ekstra dager i nord anbefaler vi å leie bil og dra på roadtrip rundt i regionen. Lyngsalpene står alltid parat og byr på spektakulære naturopplevelser, og om dere følger turistveien på eventyrøya Senja vil dere møte alt fra kritthvite strender til Instagramvennlige fjell.  

Velkommen til Tromsø!