Venner på kajakktur
©Frida Xiang

Høsttur til Tromsø

Ta med deg kompisgjengen eller verdens beste venninner og dra på høsttur til Tromsø. Her kan dere utforske regionens mange fjelltopper eller nyte bylivet med gode mat- og kulturopplevelser. I den Arktiske hovedstaden får dere det beste av to verdener; et urbant byliv og friske naturopplevelser, gjerne krydret med dansende nordlys!

Lei sykler og dra på oppdagelsesferd i og rundt Tromsøya. Vi anbefaler spesielt å sjekke ut Telegrafbukta på sørsiden av øya hvor dere kan grille lunsjen deres selv, eller nyte utsikten til Tromsdalstinden når dere tar sykkelturen rundt Prestvannet på toppen av øya.

Om dere er spesielt glade i å være på havet har våre samarbeidspartnere mange tilbud på forfriskende båtturer.

Senk skuldrene et ekstra hakk i boblebadet på taket til Clarion Hotel Aurora eller i Tromsøbadets mange basseng. 

Visste du at man kan se det dansende og spektakulære nordlyset i Tromsø-regionen allerede fra slutten av august? 

På Kvaløya, bare 10 minutters kjøring fra sentrum av Tromsø, er det fjelltopper og turer som passer for alle nivåer. Ta den rolige turen til Nattmålsfjellet, eller en litt tyngre tur til Buren. Uansett hvilken topp dere bestiger, blir dere belønnet med fantastisk utsikt både underveis og på toppen. I umiddelbar nærhet til sentrum kan dere gå Sherpatrappa opp til Fjellheisen hvor dere finner den ikoniske postkortutsikten over byen. 

Tromsø har ikke bare fin natur, men også kultur! På Perspektivet museum kan dere gjennom utstillingene bli bedre kjent med forfatter Cora Sandel. Besøk skaperverkstedet og utstillingene hos Nordnorsk Kunstmuseum eller lær mer om den nordnorske kulturen på Norges Arktiske Universitetsmuseum og Polarmuseet. På Glasshytta Blåst kan dere kjøpe nydelige håndlagde glass. Det er også ofte flere kulturelle eventer som foregår i Tromsø i form av konserter, festivaler, oppvisninger, markeder, med mer.   

Begrepet «utelivsbyen Tromsø» oppsto på 1970-tallet og det er mye historie i den gamle Ølhallen hos Mack. Her kan dere også dra på guidet tur i bryggeriet. Det åpnes stadig nye kaféer og restauranter i sentrum og her finnes noe for enhver smak. Ta med vennegjengen på frokost eller brunch på Smørtorget eller Helmersen Delikatesser & Vinbar, og dra videre på middag tilberedt med deilige lokale råvarer hos Fiskekompaniet eller Mathallen. Avslutt kvelden med drinker på Bardus eller ta en pils eller et glass vin på Skarven

Om dere har noen ekstra dager i nord anbefaler vi å leie bil og dra på roadtrip rundt i regionen. Lyngsalpene står alltid parat og byr på spektakulære naturopplevelser, og om dere følger turistveien på eventyrøya Senja vil dere møte alt fra kritthvite strender til Instagramvennlige fjell.  

Velkommen til Tromsø!