kvinne på tur på fjellet midnattssol

Tromsøs topp 10 aktiviteter under midnattssolen

Solen skinner midt på natta. Fargespillet er vakrere enn det du har sett på postkort. Under midnattssolen smiler lokalbefolkningen ekstra bredt, de fisker sin egen middag, drikker kaffe og går på fjelltur i de sene nattetimer.

Du som gjest må heller ikke sove bort sommernatta. I den arktiske sommeren har du ekstra mange timer å finne på noe gøy!

Dette er våre topp 10 aktiviteter under midnattssolen:

1. Finn deg en strand

I Tromsøregionen finner du kritthvite strender og forfriskende badetemperaturer. Er du tøff nok til et nattbad under midnattssolen? Du vil ikke angre!

De mest populære strendene, som Telegrafbukta på Tromsøya, Grøtfjord, Sandvika i Tromvik og Sandvika ved Brensholmen har fasiliteter som parkering og toaletter. Strendene på Sommerøy og Hillesøy, en times biltur utenfor sentrum, er kjent for sitt krystallklare turkise vann og mektige utsikt mot fjellene. 

Vårt beste tips: Handle med deg deilig lokal mat og nyt en piknik til bølgeskvulp og måkeskrik til langt utpå morgenkvisten. 

2. Vandre i fjell- og fjordlandskap 

Tromsøregionen er fantastisk å oppleve i fjellstøvler. Er du en av de som vil opp i høyden har regionen et hav av topper og tinder å velge mellom, med ulik vanskelighetsgrad. Felles for de alle: panoramautsikten fra toppen! Den nærmeste, og den mest populære turen, går til Fjellheisen. Her får du storslagen utsikt over byen og Tromsøya.

Sjekk ut Sollidalsaksla (800 m.o.h.) om du ønsker en litt lengre tur. Turen tar omentrent 3-5 timer opp og ned. På toppen har du uslåelig utsikt til Tromsdalstinden, Kvaløya, Malangen og Ramfjorden.

Ute etter noe litt enklere? Se «Topp 5 enkle fjellturer i nærheten av Tromsø».

3. Fisk din egen middag

Lokalbefolkningens favorittsyssel! Det er noe helt spesielt med å fange sin egen mat, mens du nyter midnattssolens gylne stråler. Er du ekstra heldig byr natten på blikkstille hav og ekstra godt fiskebitt. 30 km utenfor Tromsø ligger Hella, en velkjent fiskeplass når du vil stå på land og fiske i Rystraumen. 

Mange av våre aktivitetsleverandører tilbyr fisketurer for tilreisende på dagtid. På guidete turer kan du være sikker på å finne de beste stedene for havfiske, og du er så å si garantert fisk. Det er bare å lene seg tilbake, nyte frisk sjøluft og vente på napp! 

4. Padle i sommernatta

Kajakkpadling byr på en helt unik stillhet. På nattestid er det ofte ekstra fredfullt, og ordet magi får en ny betydning der du glir gjennom vannet uten støy fra motor. Gjør strandhugg på en kritthvit strand, og nyt synet av ville vakre fjelltopper. Er du heldig kommer du tett på den maritime arktiske faunaen, og møter havørn og niser. 

Vi anbefaler å melde seg på en organisert tur med erfaren guide som sørger for at sikkerheten er ivaretatt. Været kan være uforutsigbart og lunefullt, og havet er kaldt, selv på sommerstid. 

5. Kom deg til sjøs! 

Midnattssolen er vakker fra båt. Små øyer, bortgjemte strender, fargerike kystsamfunn og arktisk dyreliv er noe av det som venter der ute i havet. Flere av våre aktivitetssleverandører tilbyr ulike fjordcruise, med større og mindre fartøy. Noen inkluderer den karakteristiske øya Håja, en mytisk øy elsket av lokalbefolkningen, hvis utseende gav form til Ishavskatedralen i Tromsø.

6. Sykle i lav sol

Ta med deg egen sykkel, lei en sykkel eller bli med en flere-dagers organisert sykkeltur med el-sykkel. Mulighetene er mange. Med vinden i ansiktet opplever man mye fra sykkelsetet. Det kan være deilig med el-sykkel hvis nordavinden slår inn. 

Det finnes dessuten flotte områder for landeveissykling og terrengsykling i den naturskjønne Tromsøregionen. Men husk at naturen er sårbar, og at du må ferdes varsomt. 

7. Stroll gjennom Tromsøs fargerike og historiske nabolag

Ta beina fatt! Tromsø har et kompakt sentrum og er flott å oppleve til fots. Byen er fargerik og artig. Underveis kan du besøke museer, gallerier og attraksjoner, som Norges Arktiske Universitetsmuseum, Vitensenteret, Nordnorsk Kunstmuseum og Galleri Nord.

Flere leverandører tilbyr guidete vandringer, hvor gjestene blir med inn i ishavsportens hemmeligheter og byens århundrelange historie. Visste du at Tromsø var hyppig frekventert av kjendiser som Roald Amundsen, Wanny Woldstad og isbjørnkongen Henry Rudi? Rett og slett et skattekammer av fascinerende historier. 

8. Spis, drikk og dans – dag og natt

Tromsø vrimler av kafeer, restauranter, barer og utesteder. På dagtid sitter vi gjerne ute og nyter en god kaffe eller en deilig lunsj. Vi er bortskjemte med flust av spennende lokale matopplevelser, og du vil garantert få øynene opp for en matkultur du ikke kjente fra før!

Når kvelden senker seg over byen, frister lyset til fortsatt å sitte ute. Tromsøs befolkning er over gjennomsnittlig sosiale, og en utepils eller to under den evige sol er ikke å forakte. Alt ligger til rette for å være sent oppe! 

9. Dra på festival! 

Tromsø-regionen tilbyr flust av festivaler og konserter gjennom hele sommeren. Festivaler som Buktafestivalen med store norske og internasjonale artistnavn, samt urfolkfestivalen Riddu Riđđu og Midnight Sun Marathon, frister besøkende fra hele verden og fyller Storgata med liv. Les mer om hva som skjer i Tromsø.

10. Opplev den klassiske Ishavskatedralen i midnattssol

Ishavskatedralen er selve symbolet på Tromsø. Et landemerke, viktig både for lokalbefolkningen i nord, og for tilreisende. På skyfrie netter bader den karakteriske kirken i midnattssol, et vakkert syn der den troner i enden av Tromsøbrua. Et besøk i Ishavskatedralen kan fint kombineres med Fjellheisen, da startpunktet for gondolen ligger bare noen minutters gange unna.

Som et bærekraftig reisemål jobber reiselivsnæringen i Tromsø kontinuerlig med å redusere den negative effekten turismen har på omgivelsene. Vi oppfordrer alle som besøker oss til å sette seg inn i retningslinjene «Tromsø cares». 

Hjelp oss å ta vare på Tromsø slik at de som kommer etter deg vil få en like fin opplevelse som deg!  

 

Finn opplevelser under midnattssolen her

Selected filters: