Vinter i Tromsø

10 grunner til å besøke Tromsø om vinteren

Drømmer du om å se nordlyset, stå på ski i puddersnø og puste inn den friske og rene luften i Nord-Norge? Vi gir deg 10 grunner til hvorfor du burde besøke Tromsø om vinteren.   

1. Det beste stedet å oppleve nordlys

Tromsø ligger midt i nordlysovalen, som er det området med størst sannsynlighet for å oppleve nordlys. Dette betyr at det alltid vil være gode sjanser, uavhengig av solens sykluser. Naturfenomenet kan observeres fra sent august til april, avhengig av værforhold og solens aktivitet. Hvis himmelen er klar kan det være mulig å se nordlyset rett over byen, men for å øke sjansene dine anbefaler vi deg å dra til litt mindre lysbelagte steder som Prestvannet eller Telegrafbukta. Du kan også delta på turer med nordlysguider som vet akkurat hvor du best ser Aurora. Les mer om nordlyset her.

2. Vinterland med et mildere kystklima

På grunn av Golfstrømmen, har Tromsø mildere kystklima enn andre destinasjoner på samme breddegrad. Dette fører til at selv midt på vinteren er det relativt mildt. Den gjennomsnittlige vintertemperaturen i Tromsø er rundt -4 ° C. Hvis du skal jakte på nordlyset, kan imidlertid temperaturen i områdene være alt fra -25 ° C til 5 ° C. Les mer om hvordan du best kler deg i Tromsø her.

3. Stort utvalg av aktivitetstilbud

Tromsø tilbyr et bredt spekter av morsomme og unike vinteraktiviteter. Om du reiser i større grupper, med familie, venner eller helt alene, vil det alltid være en tur som passer for deg. Er du ute etter fart og spenning kan du prøve snøscooter, eller hundesledekjøring gjennom nydelig vinterlandskap. Nyt utsikten og ta deg en tur på truger eller ski, eller utforsk natur og det arktiske dyreriket med en fjordtur med båt eller bil. Lær om samisk historie og kultur mens du mater reinsdyr. Jakt nordlyset, eller kombiner det med en uforglemmelig aktivitet. Finn dine arktiske opplevelser her.

4. Vakker natur og arktisk dyreliv

Tromsø ligger i hjertet av den arktiske villmarken, omringet av spisse fjell og vakre fjorder. Naturen er så nærme sentrum at du kan stå i hovedgaten og beundre fjorden, den mektige Tromsdalstinden og utsikten mot Fjellheisen. Om du er glad i dyreliv er det flere muligheter for å bli kjent med arktiske dyr som sel, gaupe, reinsdyr og mer. Opplev hvaler i sitt naturlige habitat fra november til ut januar. Les alt om dyrelivet i Tromsø her.

5. Bli bedre kjent med kulturen og livet i nord

Folket i nord er stolte av sin kultur og historie, og vi deler gjerne! Bli kjent med alt fra samiske eventyr, tradisjonell bryggerikunst, polar- og ekspedisjonshistorie, forskning og kunsthistorie. Les mer om våre attraksjoner og museum her. 

6. En livlig arktisk by

Hovedstaden i nord har et rikt kulturliv. Flere viktige arrangementer avholdes om vinteren, som f.eks. Tromsø Internasjonale Film Festival (TIFF), Mørketidsløpet, Nordlysfestivalen og Samisk uke. Nyttårskonserten og Nordlyskonsertene i Ishavskatedralen er også populære blant besøkende og lokale.

Gå en tur gjennom et historisk sentrum og besøk våre gallerier for å se kunst fra Nord-Norge, eller ta turen innom våre lokale butikker. Les mer om shopping i Tromsø her.

Ta deg et forfriskende bad i havet kombinert med flytebadstuen Pust, eller besøk Tromsøbadet for mer komfortable badetemperaturer.

7. Smakfulle opplevelser med lokal mat

Start your day off right by visiting one of our many cafés. Tromsø is famous for its record high rate of cafés per inhabitant.

With a good variety of restaurants who proudly serve local delicacies, as well as several international cuisines you are assured to have a nice dining experience.

Tromsø is also known for its lively nightlife. Most of the restaurants, bars and nightclubs are located along the main street, Storgata, making it easy to check out several places in one evening. Read more about restaurants, bars and nightlife here. 

8. Gode fasiliteter for overnatting

Tromsø har et variert tilbud av overnattingsmuligheter som passer for de fleste budsjetter og behov. Velg mellom et av de 2600 hotellrommene sentralt i Tromsø, bo i egen leilighet eller tilbring noen dager i feriehus langs kysten, hytter eller rorbuer utenfor byen. Les alt om overnatting i Tromsø her. 

9. Gode flyforbindelser

Det er gode flyforbindelser flere ganger om dagen fra Oslo, samt gode forbindelser fra oversjøiske destinasjoner som London (Gatwick), Helsinki, München, Frankfurt, Düsseldorf, og Stockholm. Som et regionalt knutepunkt har Tromsø mange direkteruter til andre steder i Nord-Norge, for eksempel Bodø, Alta, Andenes, Kirkenes og Harstad/Narvik. Du kan også fly fra Tromsø til Longyearbyen på Svalbard og få mer ut av det arktiske eventyret ditt. Tromsø lufthavn Langnes ligger bare 10 minutters kjøring fra sentrum av byen. Les mer om hvordan du kommer deg til Tromsø her.

10. Booking, service og kvalitet

Du kan booke dine aktiviteter gjennom oss både på nettsiden eller i Tromsø Turistinformasjon. Vårt online bookingsystem er sikkert, og bookingprosessen tar bare noen få minutter. Vi bistår med rask og effektiv støtte, og gir deg full refusjon ved kansellering av aktivitet inntil tre dager før. Les mer om våre booking vilkår og betingelser, og book ditt neste eventyr her.

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre kvaliteten på tjenestene som leveres av oss og våre partnere, og vi setter stor pris på dine tilbakemeldinger. Vi vet at reiser i Norge kan være kostbare og vi ønsker å tilby deg best mulig kvalitet for pengene, samt en perfekt og uforglemmelig opplevelse. Gi oss gjerne din tilbakemelding på Tripadvisor.