sommer sykkeltur i Tromsø

Ting å gjøre i Tromsø på 24 timer (eller mindre)

Tromsø byr på urbant byliv og urørt natur rett utenfor bysentrum. Om du besøker Tromsø med cruisebåt eller buss, og har bare noen timer til disposisjon, er det fortsatt mulig å få med seg litt av alt byen har å by på. Slik får du mest mulig ut av timene dine i Tromsø!

By og natur

Opplev Tromsø på sykkel! Med sykkel kommer du deg fort rundt, samtidig som du kan nyte både by og natur fra sykkelsetet. Via aktivitetsleverandøren Tromsø Outdoor, tilbyr vi varierte turer og leie-muligheter tilpasset dine behov. Ved å sykle gjennom byen og på nærliggende turstier får du mulighet til å se flere av Tromsøs severdigheter i løpet av få timer. I verdens nordligste botaniske hage, Arktisk-Alpin Botanisk Hage, finner du små og fargerike arktiske planter fra fem forskjellige kontinenter.  

Bare 30 minutters gange fra Tromsø sentrum (over brua) kommer du til Fjellheisen, som tar deg til toppen av Fløya-fjellet 421 meter over havet. Her får du den ultimate utsikten over Tromsø og nærliggende fjell. De sprekeste velger å gå til toppen via den velkjente Sherpatrappa.

Den karakteristiske Ishavskatedralen, og selve symbolet på Tromsø, ligger i rett nærheten av Fjellheisen og Sherpatrappa, og kan fint kombineres.

Buss 33 fra byen tar deg rundt Tromsøya. Hopp av i Telegrafbukta hvor du kan nyte en magisk utsikt og spasere tilbake til byen, eller sitt på videre og besøk verdens nordligste vitensenter Nordnorsk vitensenter. Her finner du også Norges største planetarium. 

Til vanns

Se for deg at du vandrer rundt på torget i et yrende folkeliv, og bare en 30 minutters RIB-båt tur senere er du omgitt av spektakulær natur og dyreliv. Med Green Gold of Norway kan du dra på guidede turer til Hella, populært for avkobling og fisking. En annen mulighet vil være å bli med Tromsø Villmarkssenter på kajakk-tur hvor dere padler langs kysten av Håkøya. Her får du panaroma utsikt over fjell og hav, og kanskje til og med muligheten til å se sjø ørn, sel og nise.

Museum og byvandring

Om du er interessert i å lære mer om Tromsø, Nord-Norge eller til og med kanskje øl (!), er det flere tilbud i eller nært sentrum av Tromsø. Besøk statuer og byster, hør på historier om mennesker som formet sin skjebne i nord som Roald Amundsen, Wanny Woldstad og Henry Rudi, eller bli kjent med smakene fra nord når du besøker puber og mikrobryggerier. Både Polaria, Troll Museum og Norges arktiske universitetsmuseum tilbyr guidede turer, samt spennende historier og opplevelser.

Mat og drikke

På mat- og drikkefronten har Tromsø masse spennende å by på. Mange koselige kafeer og restauranter serverer autentiske arktiske råvarer. Nyt et måltid eller noe å drikke på Skirri, Skarven, Helmersen, Smørtorget eller Full Steam. Her kan du også sitte ute på fine solværsdager. 

Reise rundt i Tromsø

Les mer om hvordan du kommer deg til Tromsøs største severdigheter her.

Finn bykartet over Tromsø her.

 

Finn dine korte turer i Tromsø

Selected filters: