Perspektivet museum

Kreative Tromsø

Anbefalte steder og aktiviteter

Arktisk Filharmoni: Verdens nordligste profesjonelle orkesterinstitusjon. De setter opp ca. 200 forestillinger og konserter årlig. Bli med på konsert og nyt en fantastisk musikkopplevelse. Det er også mulig å avtale besøk, åpent hus eller andre ordninger for klassen.

Blåst: Verdens nordligste glassblåserstudio lokalisert i Tromsø sentrum. Kunstnere blåser glass med åpen dør, og alle gjenstandene er laget og designet av dem på deres verksted.

Galleri Nord: Selger malerier, grafikk, skulpturer og glasskunst av lokale kunstnere og noen av Nord-Norges største kunstnere, og de selger kunst på vegne av over 70 kunstnere.

Husfliden: Selger lokalprodusert håndverk av ypperste kvalitet. Husfliden Tromsø tilvirker bunader hele året.

Ishavskatedralen: Et djervt stykke arkitektur av arkitekt Jan Inge Hovig fra 1965, inspirert av arktisk natur, og interiøret domineres av glassmosaikken «Kristi Gjenkomst», som er rikt på symboler og vekker stor oppmerksomhet blant de besøkende.

Magic Ice: Et vidunderlig vinter eventyrlabd bygget av flere tonn naturis. Kunstgalleriet er utført av is-kunstnere i verdensklasse. Utstillingen handler om ekspedisjoner og funn som er gjort av Fridtjof Nansen og Roald Amundsen.

Nordnorsk kunstmuseum: Kunst fra og om Nord-Norge fra tidlig 1800-tall til i dag, samt nasjonal kunsthistorie, samtidig kunst og kunsthåndverk. Nordnorsk kunstmuseum presenterer jevnlig nye, skiftende utstillinger av både norsk og utenlandsk kunst, i tillegg til samlingsutstillingen.

Perspektivet Museum: Utfordrende utstillinger over historiske og samtidsaktuelle tema og bidrag til alternative perspektiver på kultur og samfunn. Museet har utstillinger med dokumentarfoto og holder til i et fredet patrisierhus fra 1838 i Tromsø sentrum. Museet eier også to friluftsanlegg i Folkeparken sør på Tromsøya (tidligere Troms Folkemuseum) og Straumen gård på Kvaløya.

Tromsø Kunstforening: Skiftende utstillinger med norsk og internasjonal samtidskunst i en klassisk bygning sentralt i Tromsø. Tromsø Kunstforening har blitt drevet kontinuerlig siden 1924 og er en av de eldste kunstinstitusjonene i Nord-Norge.

Troll Museum: Det første museet i Norge som er fullstendig dedikert til troll og eventyr. Utstillingene inkorporerer elementer av utvidet virkelighets-teknologi som legger bevegelse og lyd til den synlige kunsten. En unik mulighet for hele familien til å lære mer om nordisk folketro og alt om trollene! 

Bli med på kreativ byvandring med Creative Vacations med fokus på kunst.

Wabi Sabi skaper kvalitetssmykker i samspill med ekte råvarer som gull, sølv, perler, edelstener og diamanter. Prøv deg som gullsmed! Wabi Sabi tilbyr muligheten for å lage ditt eget smykke.

Gatekunstvandring på egenhånd: Det finnes mye gatekunst over hele byen. Ta kontakt med oss på Turistinformasjonen for mer informasjon om gatekunst.