Påske i Tromsø

Opplev en tradisjonell norsk Påske i Tromsø-regionen

Forbered deg på den ultimate norske Påsken i Tromsø-regionen. Her finner du alt du trenger å vite om hvordan de lokale elsker å tilbringe Påskeferien.

Tilbring ei natt eller flere på en hytte

Mange av oss forlater bysentrum til fordel for hytteliv i Påsken. På hytta koser vi oss sammen med vår familie eller venner. Det norske ordet «koselig» beskriver veldig godt hvordan Påske på hytta er; å slappe av og hygge seg sammen i stemningsfulle omgivelser.

I Tromsø-regionen finnes det flere overnattingsalternativ hvor dere kan få den koselige Påskestemningen. Finn alternativ her. 

Gå på langrennsski

Det er ikke en ordentlig Påske uten en skikkelig tur på langrennsski! Det finnes mange skiløyper både i og utenfor Tromsø. Hvis du ikke har egne ski, så kan du leie hos Tromsø Outdoor.

Les mer om våre tips til hvor du kan gå på tur til fots, på langrennski eller truger, og hvordan du skal pakke ryggsekken for en suksessfull skitur.

Nyt norsk påskemat

Tradisjonelt spiser vi på Påskeaften lammelår som er langtidsstekt i ovnen, servert med poteter, grønnsaker og saus. Et nydelig festmåltid.

Skal du på tur utendørs, må du huske å ta med deg pølse med brød, Solo-brus, Kvikk Lunsj-sjokolade, appelsin, og en termos med varm kakao. Dette spiser vi alltid når vi skal på Påsketur til fots, ski eller truger.

Løs krimgåter og mysterier med "Påskekrim"

Når vi er på hytta, elsker vi å innta krimserier på TV, lese krimbøker og løse krimgåter i magasiner eller på melkekartongen. Et «must» for den perfekte påskeferie.

Spille brettspil og ha quiz rundt bordet

Å ha quizer, og å spille brettspill, er også typisk norsk og bør stå på listen over hva du bør gjøre i din norske Påskeferie. Det er veldig koselig å samles rundt bordet for en runde med spill, eller å teste hverandres kunnskap med en quiz.

Lag din egen påskedekorasjon

Det er en tradisjon å lage påskepynt ofte av dorull, ispinner og isoporkuler, eller å male egg. De tradisjonelle påskefargene i Norge er gul og lilla. 

Velkommen til den ultimate norske påskeferien i Tromsø-regionen!