Venner som sykler i Tromsø sentrum
©Vegard Stien

Ting å gjøre i Tromsø på 24 timer (eller mindre)

Tromsø byr på urbant byliv, samtidig som naturen er like ved dine føtter. Om du besøker Tromsø med cruisebåt eller buss og bare har noen timer på å oppleve byen, er det fortsatt mulighet til å få med seg litt av alt. Vi har samlet våre tips til hvordan du får mest mulig ut av timene dine i Tromsø.

 

By og natur

Å oppleve Tromsø på sykkel er en perfekt mulighet til å komme seg fort rundt, samtidig som du får nyte både by og natur. Vi tilbyr varierte turer og leie-muligheter tilpasset dine behov via Tromsø Outdoor. Ved å sykle gjennom byen og gjennom turstier får du mulighet til å se flere av Tromsø’s severdigheter i løpet av få timer. I den verdens nordligste botaniske hagen, Arktisk-Alpin Botanisk Hage, finner du små og fargerike arktiske planter fra 5 forskjellige kontinenter.  

Bare 30 minutters gange fra Tromsø sentrum og over brua kommer du til Fjellheisen. På toppen av Fløya-fjellet får du en av de beste og mest minnerike utsiktene over Tromsø. Den berømte Ishavskatedralen ligger også på veien hit, og er verdt et besøk.

Buss 33 fra byen tar deg rundt øya og du har mulighet til å besøke Universitet i Tromsø, Vitenskapssenteret eller gå av i Telegrafbukta hvor du kan nyte en magisk utsikt og spasere tilbake til byen.

Til vanns

Se for deg at du vandrer rundt på torget i et yrende folkeliv, og bare en 30 minutters RIB-båt tur senere er du omgitt av spektakulær natur og dyreliv. Med Green Gold of Norway kan du dra på guidede turer til Hella, populært for avkobling og fisking. En annen mulighet vil være å bli med Tromsø Villmarkssenter på kajakk-tur hvor dere padler langs kysten av Håkøya. Her får du panaroma utsikt over fjell og hav, og kanskje til og med muligheten til å se sjø ørn, sel og nise.

Museum og byvandring

Om du er interessert i å lære mer om Tromsø, Nord-Norge eller til og med kanskje øl (!), er det flere tilbud i eller nært sentrum av Tromsø. Besøk statuer og byster, hør på historier om mennesker som formet sin skjebne i nord som Roald Amundsen, Wanny Woldstad og Henry Rudi, eller bli kjent med smakene fra nord når du besøker puber og mikrobryggerier. Både Polaria, Troll Museum og Norges arktiske universitetsmuseum tilbyr guided turer, samt spennende historier og opplevelser.

Mat og drikke

Uansett hvor lite tid man har må man spise. Tromsø har flere koslige kafeer og restauranter som serverer autentiske arktiske råvarer. Nyt et måltid på Emmas eller Mathallen, eller sett deg i sola på Skarven uteservering. Raketten kiosk ble bygget av Margit Løkke i 1911 og har blitt et symbol på Tromsø: midt i hjertet av byen.

Korte turer i Tromsø
Severdigheter i Tromsø
Mat og drikke