Snowfall in Tromsø city centre
©Yngve Olsen Sæbbe

10 grunner til å besøke Tromsø om vinteren

Drømmer du om å se nordlyset, vandre rundt i snødekte landskap og puste inn den kalde og rene luften i Nord-Norge? Vi gir deg 10 grunner til hvorfor du burde besøke Tromsø om vinteren.  

1. Lokasjon

Tromsø ligger midt i nordlysovalen, som er det området med størst sannsynlighet for å oppleve nordlys. Dette betyr at det alltid vil være gode sjanser for nordlys, uavhengig av solens sykluser. Naturfenomenet kan observeres fra sent august til april, avhengig av værforhold og solens aktivitet. Hvis himmelen er klar kan det være mulig å se nordlyset rett over byen, men for å øke sjansene dine anbefaler vi deg å delta på en guidet tur slik at du kommer deg vekk fra lysene i sentrum og finner det perfekte stedet for å se Aurora danse over himmelen. Les mer om nordlyset her.

2. Mildere kystklima

På grunn av Golfstrømmen, har Tromsø en mildere kystklima enn andre destinasjoner på samme breddegrad. Dette fører til at selv midt på vinteren er det relativt mildt. Den gjennomsnittlige vintertemperaturen i Tromsø er rundt -4 ° C. Hvis du skal jakte på nordlyset, kan imidlertid temperaturen i områdene være alt fra -25 ° C til 5 ° C. Les mer om hvordan du best kler deg i Tromsø her.  

3. Aktivitetstilbud

Tromsø tilbyr et bredt spekter av guidede turer for Nordlys-jakt, hundeslede, samisk kultur-opplevelser og mye mer. Om du reiser i grupper med flere mennesker, med familie eller venner, eller helt alene, vil det alltid være en tur som passer for deg. Se nordlyset fra havet, rundt bålet, i buss eller på trugetur. Kjør hundeslede, mat reinsdyr eller padle gjennom snøfylte landskap. Les mer om våre aktivitetstilbud her

4. Natur og dyreliv

Tromsø ligger i hjertet av den arktiske villmarken, omringet av spisse fjell og vakre fjorder. Naturen er så nærme sentrum av Tromsø at du kan stå i hovedgaten og beundre landskapet. Det er også mulig å se ørn og sel bare en kort kjøretur unna Tromsø. I fjor vinter var hvalen nær Skjervøy og du kan dra på guidede turer med gode muligheter for å se de.  

5. Bli kjent med lokalbefolkningen

Folket i nord er stolte av sin kultur og historie, og deler gjerne flere sider av sitt liv med tilreisende, alt fra samiske eventyr og den tradisjonelle bryggerikunsten, via polarhistorie, forskning eller besøk i et nordnorsk hjem. Du ønskes varmt velkommen til Tromsø! Les mer om Tromsø her.  

6. Utelivsbyen

Hovedstaden i nord har et rikt kulturliv. Flere viktige arrangementer avholdes i løpet av nordlyssesongen, som f.eks. Stumfilmdager i september, Tromsø Internasjonale Film Festival og Mørketidsløpet i januar, Nordlysfestivalen og Samisk uke i februar. Nyttårskonserten og Nordlyskonsertene i Ishavskatedralen er også populære blant besøkende og fastboende. Se alle våre arrangementer her. Tromsø har også mange attraksjoner, alt fra museer som skildrer polar og lokal historie til et akvarium og flere kunstgallerier. Se alle Tromsøs attraksjoner her.
Sist, men ikke minst, er Tromsø kjent for sitt livlige natteliv. Fredag og lørdag kveld er spesielt livlig. De fleste restauranter, barer og nattklubber ligger langs hovedgaten, Storgata, noe som gjør det enkelt å sjekke ut flere steder i løpet av en kveld. Les mer om våre utelivstilbud her.

7. Booking er enkelt

Booking av aktiviteter og attraksjoner i Tromsø kan enkelt her på våre nettsider eller ved å besøke Tromsø Turistinformasjon når du er i byen. Vårt online bookingsystem er trygt og sikkert. Bestillingsprosessen tar bare et par minutter, og vi tilbyr rask og effektiv støtte. Dersom du har spørsmål knyttet til din bestilling, hjelper vi deg gjerne. Book din arktiske opplevelse her.

8. Overnatting

Tromsø har et bredt utvalg av overnattings-muligheter som passer for de fleste budsjetter og behov. Velg mellom et av de 2600 hotellrommene sentralt i Tromsø, bo i egen leilighet, lei et rom i et hjem eller tilbring noen dager i et feriehus, hytte eller rorbu utenfor byen. Les alt om overnatting i Tromsø her.

9. Gode flyforbindelser

Det er gode flyforbindelser flere ganger om dagen fra Oslo (Gardermoen), direktefly fra Bergen og Kristiansand, samt gode forbindelser fra oversjøiske destinasjoner som London (Gatwick), Helsinki og Stockholm. Som et regionalt knutepunkt har Tromsø mange direkteruter til andre steder i Nord-Norge, for eksempel Bodø, Alta, Andenes, Kirkenes og Harstad/Narvik. Du kan også fly fra Tromsø til Longyearbyen på Svalbard. Tromsø lufthavn Langnes ligger bare 10 minutters kjøring fra sentrum av byen. Les mer om hvordan du kommer deg til Tromsø her.

10. Service og kvalitet

Å vite at du nøt hvert sekund av oppholdet i Tromsø er ekstremt viktig for oss. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre kvaliteten på tjenestene som leveres av våre partnere. Vi vet at reiser i Norge kan være kostbare, og vi ønsker å tilby deg best mulig kvalitet for pengene, og en perfekt og uforglemmelig opplevelse. Gi oss gjerne din tilbakemelding på Tripadvisor.