Snowfall in Tromsø city centre
©Yngve Olsen Sæbbe

10 grunner til å besøke Tromsø om vinteren

Drømmer du om å se nordlyset, stå på ski i puddersnø og puste inn den friske og rene luften i Nord-Norge? Vi gir deg 10 grunner til hvorfor du burde besøke Tromsø om vinteren.  

1. Lokasjon

Tromsø ligger midt i nordlysovalen, som er det området med størst sannsynlighet for å oppleve nordlys. Dette betyr at det alltid vil være gode sjanser, uavhengig av solens sykluser. Naturfenomenet kan observeres fra sent august til april, avhengig av værforhold og solens aktivitet. Hvis himmelen er klar kan det være mulig å se nordlyset rett over byen, men for å øke sjansene dine anbefaler vi deg å dra til litt mindre lysbelagte steder som Prestvannet eller Telegrafbukta. Du kan også delta på turer med nordlysguider som vet akkurat hvor du best ser Aurora. Les mer om nordlyset her.

2. Mildere kystklima

På grunn av Golfstrømmen, har Tromsø mildere kystklima enn andre destinasjoner på samme breddegrad. Dette fører til at selv midt på vinteren er det relativt mildt. Den gjennomsnittlige vintertemperaturen i Tromsø er rundt -4 ° C. Hvis du skal jakte på nordlyset, kan imidlertid temperaturen i områdene være alt fra -25 ° C til 5 ° C. Les mer om hvordan du best kler deg i Tromsø her.  

3. Aktivitetstilbud

Tromsø tilbyr et bredt spekter av morsomme og unike vinteraktiviteter. Kjør reinsdyr- eller hundeslede gjennom snødekte landskap og daler, blir bedre kjent med samisk kultur, dra på båtturer, fiske eller fjellturer like utenfor byen eller i Tromsø-regionen. Om du reiser i større grupper, med familie, venner eller helt alene, vil det alltid være en tur som passer for deg. I Turistinformasjonen kan vi hjelpe deg med å få mest mulig ut av ditt opphold i Tromsø, eller du kan booke turer her

4. Natur og dyreliv

Tromsø ligger i hjertet av den arktiske villmarken, omringet av spisse fjell og vakre fjorder. Naturen er så nærme sentrum at du kan stå i hovedgaten og beundre fjorden, den mektige Tromsdalstinden og utsikten mot Fjellheisen. Om du er glad i dyreliv er det flere muligheter for å bli kjent med arktiske dyr som sel, gaupe, reinsdyr og mer. Les alt om dyrelivet i Tromsø her

5. Bli bedre kjent med kulturen og livet i nord

Folket i nord er stolte av sin kultur og historie, og vi deler gjerne! Bli kjent med alt fra samiske eventyr, tradisjonell bryggerikunst, polar- og ekspedisjonshistorie, forskning og kunsthistorie. Les mer om våre attraksjoner og museum her

6. Utelivsbyen

Hovedstaden i nord har et rikt kulturliv. Flere viktige arrangementer avholdes om vinteren, som f.eks. Tromsø Internasjonale Film Festival, Nordlysfestivalen og Samisk uke. Nyttårskonserten og Nordlyskonsertene i Ishavskatedralen er også populære blant besøkende og lokale. Se alle våre arrangementer her

Om du ønsker å oppleve bylivet ligger de fleste restauranter, barer og nattklubber langs hovedgaten, Storgata. Det er derfor enkelt å sjekke ut flere steder i løpet av en kveld. Start dagen med shopping og kaffe på en av byens mange kaféer, spis deilig lunsj og middag av lokale ingredienser og råvarer, og avslutt kvelden med en drink. Bli bedre kjent med våre mat- og utelivstilbud her.

7. Booking er enkelt

Booking av aktiviteter og attraksjoner i Tromsø kan enkelt gjøres via våre nettsider eller ved å besøke Turistinformasjonen på Havneterminalen når du er i byen. Vårt online bookingsystem er trygt og sikkert, og bestillingsprosessen tar bare noen få minutter. Det er også greit å vite at alt av aktiviteter som bookes via våre nettsider kan avbestilles inntil 3 dager før ankomst med full refusjon. Les mer om våre bestillingsvilkår her og book ditt neste eventyr her.

8. Overnatting

Tromsø har et variert tilbud av overnattingsmuligheter som passer for de fleste budsjetter og behov. Velg mellom et av de 2600 hotellrommene sentralt i Tromsø, bo i egen leilighet eller tilbring noen dager i feriehus langs kysten, hytter eller rorbuer utenfor byen. Les alt om overnatting i Tromsø her.

9. Gode flyforbindelser

Det er gode flyforbindelser flere ganger om dagen fra Oslo, direktefly fra Bergen og Kristiansand, samt gode forbindelser fra oversjøiske destinasjoner som London (Gatwick), Helsinki og Stockholm. Som et regionalt knutepunkt har Tromsø mange direkteruter til andre steder i Nord-Norge, for eksempel Bodø, Alta, Andenes, Kirkenes og Harstad/Narvik. Du kan også fly fra Tromsø til Longyearbyen på Svalbard og få mer ut av det arktiske eventyret ditt. Tromsø lufthavn Langnes ligger bare 10 minutters kjøring fra sentrum av byen. Les mer om hvordan du kommer deg til Tromsø her.

10. Service og kvalitet

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre kvaliteten på tjenestene som leveres av oss og våre partnere, og vi setter stor pris på dine tilbakemeldinger. Vi vet at reiser i Norge kan være kostbare og vi ønsker å tilby deg best mulig kvalitet for pengene, samt en perfekt og uforglemmelig opplevelse. Gi oss gjerne din tilbakemelding på Tripadvisor.

Planlegg ditt Tromsø-besøk her
Selected filters:
<% categoryById(item).text %>
<% geoById(item).text %>