Family playing by the river at Tromsø camping

Familieferie i Tromsøregionen

Villmark og vibrerende byliv – på tide å ta med familien til Tromsø! 

Tromsøregionen flettes storslått natur sammen med et sprudlende byliv, og byr på endeløs moro for små og store eventyrere. Enten dere søker spenning i den arktiske villmarken eller foretrekker byens mange urbane tilbud, er Tromsø et paradis for familier som er ute etter det lille ekstra.

Gjør som de lokale – utforsk ekte perler

Lyst på en smak av det ekte Tromsø? Sleng på deg turstøvlene og oppdag Prestvannet, kun en busstur eller en gåtur unna. Om sommeren er stedet fullt av liv og røre med fuglesang og tromsøværinger som nyter solen. Og om vinteren, hvis du er helt sikker på at isen er trygg, ta med skøytene for litt isdans under nordlyset! Ikke nok med det, Langvannet og Rundvannet er kun en kort tur unna og tilbyr idylliske utendørsaktiviteter perfekt tilpasset småbarnsfamilier.

I tillegg bør du legge til Telegrafbukta og Charlottenlund på listen — to favoritter blant lokale familier. Telegrafbukta, kjent for sine frodige grøntområder, er et yndet sted for sommerlige pikniker og konserter. Charlottenlund, med sine store lekeområder med volleyballbaner og klatretårn, er perfekt for energiske barn og avslappende ettermiddager. 

Velg og vrak i actionfylte opplevelser

Trenger dere å brenne av litt ekstra krutt? Buldreterminalen og Tromsø Klatresenter venter på dere med åpne armer, klar til å gi en dose adrenalin. Her er det klart for klatring, både for mini og for bestefar. Eller hva med en rask tur opp Sherpatrappa? Det er nesten som en fjelltur, men midt i byen, og på toppen venter ikke bare en fantastisk utsikt, men også en iskald brus og en is. Eller hva med hundekjøring? En fin aktivitet, tilgjengelig nesten hele året bortsett fra i mai, juni og juli, da det kan være for varmt. I de snøfrie månedene byttes sledene ut med vogn med hjul for en like spennende tur! Er man ekstra heldig venter valpekos i hundegården etter turen. 

Nyt badeland og verdens vakreste strender

Snakk om strender! Tromsøregionen kan skilte med noen av klodens vakreste strender, nesten som å være i Karibien. Sommarøy er perfekt for en familieutflukt med sitt krystallklare (friske!) vann og hvite sand. Eller bytt ut sand mellom tærne med en tur i Tromsøbadet, hvor spennende vannsklier og bølgebasseng gir barna (og de voksne) tidenes plaskedag.

Få en kulturell kickstart

Tromsø bugner av kulturtilbud, passelig for både store og små. Mat de lekne selene på Polaria eller lær deg alt om samiske tradisjoner på Norges Arktiske Universitetsmuseum. I Tromsø er det nok av kulturelle skatter å oppdage, og hvem vet, kanskje dere ender opp med å lære noe nytt sammen med poden?

Få en smakebit av gårdslivet

Gjør familieturen enda mer spennende med et gårdsbesøk i Tromsøregionen! På Yggdrasiltunet kan dere kose med søte dyr, smake på deilig gårdsmat, og få en skikkelig dose frisk landluft. På Kjæreng Gård kan store og små hilse på mange forskjellige dyr i vakre omgivelser, og ta del av hverdagslivet på en gård.

Opplev vakker natur fra hesteryggen

Sadle opp og ri inn i eventyret med Tromsø Lyngshest. Disse robuste hestene, perfekt tilpasset de arktiske forholdene, tar dere med på en naturskjønn tur gjennom storslått natur. Her kommer man tett på elementene og får minner (og hestevenner!) for livet. 

Shop til du stuper

Tromsøs handlegater har litt av hvert å by på. Storgata bugner av alt fra trendy moteforretninger til lokale suvenirbutikker. Gå heller ikke glipp av Nerstranda Senter, hvor dere kan velge og vrake i et bredt utvalg av butikker under ett tak – spesielt praktisk på regnværsdager. Også shoppingsenteret Jekta, rett ved flyplassen, byr på flust av gode shoppingtilbud. 

Dig in! 

Trenger dere en pust i bakken? Sving innom en sjarmerende kafé og kos dere med byens deiligste kakao. Og hvordan runde av en eventyrfylt dag bedre enn med et herlig måltid, mens dere mimrer over dagens høydepunkter? I Tromsø vrimler det av førsteklasses spisesteder med et spesielt øye for lokale delikatesser. Velg og vrak, og nyt!

Finn din familieopplevelse

Selected filters: