Venner som spiller på Vitensenteret

Utforsk Tromsø

Blue Vision - et visningssenter for oppdrett av laks. Få kunnskap om oppdrettsnæringen gjennom interaktive skjermer og utstyr. Blue Vision eies av Gratanglaks som driver lakseoppdrett primært i Astafjorden og Vågsfjorden.

Fjellheisen - en av Tromsøs meste populære attraksjoner. Her kan du nyte en spektakulær panoramautsikt over Tromsø, med omkringliggende øyer, fjorder, fjell og hav. Fjellheisen er et startpunkt for turer til ulike fjell i området, blant annet Fløya og Tromsdalstinden. Restauranten «Fjellstua» ligger på øvre stasjon. 

Nordnorsk Vitensenter - et populært vitenskapelig opplevelsessenter som fordeler seg på fire temaer i tre etasjer: Himmelen over oss, Klima og vær, Energi og miljø i nord og Kropp og hjerne. På Vitensenteret finner du også Norges største planetarium, hvor dere kan se fantastisk nordlysfilm. Her kan du lese mer om pedagogisk tilbud på Vitensenteret. 

Norges arktiske universitetsmuseum (Tromsø Museum) – en rekke utstillinger som gir deg innsikt i nordnorsk historie og natur: Fra naturens spennende dyreliv og jordas egen historie til fortellingene om den samiske kulturen og om steinalderfolk og vikinger i nord. De har også en rik samling kunst fra nordnorske kirker, eller du kan lære mer om nordlyset. 

Polarmuseet i Tromsø formidler historier knyttet til denne delen av Tromsø bys og Arktis' historie som handler om selfangst, historiene om fangstfolk som Henry Rudi og Wanny Woldstad, Roald Amundsens, Fridtjof Nansens ekspedisjoner og Svalbards kulturhistorie.

Polaria - et arktisk opplevelsessenter der du ett av kun to steder i Europa kan se storkobbe på nært hold. Polaria har kunnskapsbaserte utstillinger laget i samarbeid med forskere fra Framsenteret og speiler noe av klima- og miljøforskningen som foregår i polarområdene.

Troll Museum - Det første museet i Norge som er fullstendig dedikert til troll og folkeeventyr. Et koselig, lite lokale, basert på en kombinasjon av håndlaget kunst med mange detaljer og moderne teknologi. En unik og annerledes museumsopplevelse som lar dere dyppe tærne i norsk folketro og oppdage hvordan ideen om troll har endret seg gjennom tidene.
Her finner du vår utvidede liste over severdigheter.

Aktiviteter/utflukter

Tromsø tilbyr et bredt spekter av morsomme og unike aktiviteter gjennom hele året. Her finner du oversikt over tilgjengelige aktiviteter.

 

Finn attraksjonene dine her

Selected filters: