Velkommen til Tromsø

Storbyferie eller naturopplevelser? Hvorfor velge når du kan få begge deler? Tromsø byr på et pulserende sentrum og byliv med umiddelbar tilgang til rå natur. Her kan du bli trollbundet av nordlyset om høsten og vinteren, eller nyte lange dager om sommeren når solen ikke går ned.

På denne siden finner du inspirasjon samt nyttig informasjon, og du kan booke opplevelser og overnatting til et minnerikt opphold i Tromsø-regionen. Et eventuelt overskudd utbetales ikke til eierne av selskapet, men går tilbake til vårt arbeid med destinasjonsutvikling i Tromsø-regionen. Vi jobber kontinuerlig med å utvikle reisemålet i en bærekraftig retning, som spiller på lag med naturen og lokalsamfunnet.  Vi streber alltid etter å være et godt vertskap for våre gjester.  

Om du ønsker mer informasjon eller vil ta en prat med oss, er du hjertelig velkommen innom den offisielle Turistinformasjonen i 2. etasje av Tromsø Havn Prostneset.

Årstidene i Tromsø 

Tromsø har fire forskjellige årstider, hver med sine unike særtrekk.

Vinteren glitrer med snødekte landskap, mørketid og fascinerende nordlysshow. Når våren kommer blir dagene lengre, og temperaturen stiger. Den langvarige snøen og de mange fjelltoppene gjør Tromsø til et paradis for toppturentusiaster.

Sommeren bringer med seg midnattssol og 24-timers dagslys, som er perfekt for lange og vakre fjellturer. Du kan nyte det pittoreske landskapet til og med midt på natten.

Om høsten blir dagene kortere, og landskapet forvandles til et kaleidoskop av røde, oransje og gylne nyanser. Ikke minst markerer høsten starten på nordlyssesongen. 

Tromsø byr på et mangfold av aktiviteter, byliv og kulturarrangementer hele året, noe som gjør det til et spennende reisemål i alle årstider.

Les mer om våre årstider under. 

Aktiviteter

Tromsø byr på et bredt spekter av aktiviteter og opplevelser, og er et av de beste stedene i verden for å se nordlys. Fra september til begynnelsen av april kan du bli med på guidede nordlysturer for å få et glimt av det fargerike dansende lyset på nattehimmelen.

Visste du at å dra på en organisert nordlystur øker sjansene dine for å se nordlyset? Eller at høsten er en vidunderlig sesong for nordlysjakt? Høsten er super for å oppleve byens unike tilbud før vintersesongen setter inn.

Blant de mest populære vinteraktivitetene finner du samiske kulturopplevelser og reinsdyrkjøring, hundekjøring, nordlysturer, skiturer, hvalsafari og mye mer.

Om sommeren er det muligheter for blant annet kajakkpadling, fisketurer og fjordutflukter. Ikke minst sørger midnattssolen for å gløde opp landskapet natten igjennom. Det finnes organiserte midnattssolturer som du kan bli med på. 

Her kan du søke etter alle aktiviteter.

Les mer og finn turer i artiklene under. 

Inspirasjon

Her finner du dagens inspirasjon fra Tromsø. 

Lyst på mer? Klikk her for flere inspirasjonsartikler.


Få de siste nyhetene først!

Meld deg på vårt nyhetsbrev for inspirasjon og tilbud!

Meld meg på!


 

@visittromso insta logo #tromsomoment